KING - OCH LANDDAG DD016 U.S. 1ST INANTIRA DIVISIONSBISTÅND, MIB EU-valet 2019
King & Country Glassy Street of Old Hong HK012 Colonial Guvernör KC -2123 S8
EU-valet 2019

Åkesson: Har haft kontakt med den berörda kvinnan

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson säger angående anklagelserna mot Peter Lundgren att han haft tät kontakt med den berörda kvinnan.

– Jag har haft tät kontakt med den berörda kvinnan och har en helt annan bild än den du har, säger han till reportrar.

Peter Lundgren, som är SD:s toppnamn till EU-valet, anklagas för att ha tagit en partikamrat på brösten under en hotellkväll förra året.

Åkesson säger till reportrarna att man under helgen haft kontakt med kvinnan och hanterat frågan utifrån det sätt som hon vill att saken hanteras, och att han inte ser några problem med att Peter Lundgren sitter kvar.

– Bedömningen är att han kan sitta kvar.

Enligt Åkesson har petningen av EU-parlamentarikern Kristina Winberg från vallistorna inte något samband med anklagelserna mot Lundgren.

King & Land DD036 DD36, Covering Fire, 4 101st Airborne Fallskärmsjägare Normandie 23 min
Kidrobot Dunny Azteca 2 -serien förseglade fall
King &Country värld War 2 WS 224 -1 Panzer Pz.Kpfw.38 (T) RETröd RARE
Den turbulenta bomarknaden
King and Country Dog -Tiröd FOB127
Den turbulenta bomarknaden

Bomarknaden får tre av tio att vänta med familj

King and Country Marines USMC50 (SE) Ät det här, Nippons söner NIB 1 30 skala

Nära hälften i åldern 20 till 29 har själva eller känner andra som har flyttat ihop tidigare än det var tänkt på grund av bostadssituationen. Det visar en undersökning från banken SBAB.

I undersökningen svarar 3 av 10 att de har låtit bli att bilda familj. Lika många har ofrivilligt lämnat den stad som de bor i. 36 procent har väntat med att separera och lika många har tackat nej till en utbildningsplats.

– Säg att du kommer in på drömutbildningen eller får det där jobbet du vill ha och så sätter bostadsmarknaden stopp för att du ska kunna realisera dina drömmar, det är verkligen illa, säger Claudia Wörmann, Boendeekonom på SBAB.

King and Country The Duel RH021 2 tim
Läs mer om Den turbulenta bomarknaden
TT
Dagens börs

Svagt nedåt i Stockholm – Eniro rusar på försäljning

King konsts 1 9 DFSS012 tärningskast Avengers 2 Iron Man Hulkbusster 2018 Reissue IO

Stockholmsbörsen öppnar svagt nedåt på måndagsmorgonen, i linje med de ledande indexen i Europa. Vid 09.40 det ut som följer:


Eniro meddelar att bolaget säljer sin söktjänst för företagsinformation, Proff, till finska Asiakastieto Group för 120 miljoner kronor. Aktien rusar över 20 procent.

Oljepriserna har stigit omkring 1,5 procent under morgonen sedan Opec signalerat att oljekartellen avser att fortsätta begränsa produktionen. Lundin Petroleums aktie klättrar omkring 1,4 procent.

Nokia och Ericsson stiger 3 respektive 1 procent. Konkurrenten Huawei har stött på flera motgångar sedan Trump beslutade att svartlista den kinesiska telekomjätten förra veckan. Google och flera chippjättar kommer nu att begränsa sina samarbeten med Huawei, rapporterar Reuters och Bloomberg.

Nokia har även fått en höjd rekommendation av Nordea till köp från behåll.

Börsveckan sätter köpråd på medicinteknikbolagen Boule och Medcap i sitt senaste nummer. Aktierna klättrar 5 respektive 2 procent.

44 min
Jae C. Hong / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Nedgångar i Kina – Tokyo stiger på rykten om nyval

King konsts DHS -S6 Iron Man 3 - Set Casque 1 5 Serie 6

Nya BNP-siffror lyfte Tokyobörsen i en relativt sömnig inledning på handelsveckan. Börsen steg även på rykten om ett eventuellt förestående nyval i parlamentets överhus.

– Om det är sant, så kan vi förvänta oss att regeringen kommer att sammanställa ett ekonomiskt paket (för att locka väljarna), säger Makoto Sengoku, vid Tokai Tokyo enligt TT.

Fastlandskina backade i måndagshandeln medan Hang Seng i Hongkong öppnade uppåt. Vid 05.30 låg ledande index:

KATO SKALE STkonstERB106044 II PH SDP40F AMTK N 9cea1gxdz21215-Ny stil

KATO N SKALE AMTK SDP40F PH II STkonstERB106044
KING KONG FERRUCUTUS WETA SKULL FIGURE 5 tim
Kidrobot söder Park handduk Sällsynt
King och Country German Sd.Kfz.251 22 Pakwagen AuSF.D Winter BBG022 REIröd MIB Kidromot Krampus Dunny av Scott Tolleson begränsade 800 -pcs
KING OCH LAND AFRIKA KORPS AK103 WWW2 TYSKA AK DESERT ROMMEL MIB

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer